torsdag 23 december 2010

GOD JUL!

Vi på beWed vill önska alla kunder och följare av bloggen en riktigt GOD JUL! Den fysiska butiken kommer att flytta efter jul till Mariestadsvägen 86 i Skövde och det medför mindre öppettider. Behöver ni något är det bara att mejla kirsi@bewed.se eller ringa 0705481776 så fixar vi det! Webbutiken har öppet som vanligt, men lagersaldot kanske inte stämmer - så vi hör av oss om något fattas på er order. Träffar, kurser, öppettider, nyheter mm uppdateras efter nyår - så välkommen in och kika då!

MYSIG JUL

&

ETT KREATIVT NYTT ÅR 2011

FRÅN OSS PÅ beWed!

måndag 20 december 2010

Ljushållare

I dessa mörka tider behöver man många ljus som kan sprida lite mysigt sken och lysa upp. Detta ljus kan du lugnt åka ifrån, utan att vara orolig för att nåt ska hända, och du möts av vackert ljussken när du kommer hem igen.

Sett framifrån

Jag har vikt en ask att ha elektriskt värmeljus i, med jusblå cardstock och glittriga vinterpapper. Det syns inte på fotot så klart, men lågan flämtar faktiskt som ett riktigt ljus, och det gör att det glittrar underbart fint i papprena bakom. Stansat hål med spellbinders och använt spillbiten till dekoration på den övre delen. Monterade dock ett matchande papper som bröt av lite ovanpå. Monterade sen på små söta snöflingor i plast som enda dekorationer, då pappret är så dekorativt i sig.

Sett från sidan.

Materiallista:
Ljusblå cardstock
Mönsterpapper Best Creations - Winter Wonderful - Icey Stripes
Mönsterpapper Best Creations - Winter Wonderful - Icey Forest
Snöflingeknappar You Do Knappar "Have a Cool Day"
Övrigt: Spellbinders Nestabilities scallop circle och classic circle

Ha en riktigt skön julvecka!! /ScrapLinda

måndag 13 december 2010

Jultags med embossing


Idag bjuder jag på två stycken jultags med olika embossingtekniker.


Tag 1: Började med att stryka på vit akrylfärg med fingertoppen längs kanterna för att få en resisteffekt. Distressade sen tagen i brunt, stämplade med järneksdelen på motivet på nedanstående tag med forest moss och stämplade jultexten med walnut stain. Klippte ut tomten ur Graphic 45 mönsterpapper Christmas Past Collection och monterade på den på tagen. Sen tryckte jag med embossingdynan över hela tagen och embossade med clear pulver. Detta steg gjorde jag ytterligare tre gånger, för att sen lägga den i frysen i 15 minuter. Direkt jag tog ut den ur frysen knäckte jag embossingen på flera ställen genom att lite lätt vika tagen åt olika håll. Lade in den i en kvart till för att få mer sprickor, och knäckte igen. Distressade sen in lite walnut stain i sprickorna för att få en mer sliten look. Monterade på en gardenia med blad, några halvpärlor och knöt i brunt och grönt sidenband.


Närbild på fryskrackeleringen.

 Tag 2: Stämplade med stjärnan från setet "Ängel set 1" från Reprint och embossade med vitt. I detta fallet valde jag inte clear, eftersom grundtagen är en manillatag som är beige i färgen och jag ville ha flingorna helt vita. Sen distressade jag tagen i brunt. Stämplade järneksflickan från samma set på akvarellpapper och färglade med tombows, monterade några halvpärlor som bär bland de större bladen nedanför henne. Gjorde en bannér med hjälp av akvarellpapper och god jul-stämpeln från samma set, distressade den sedan i brunt och monterade den lite buckligt på tagen med hjälp av flytande lim och klädnypor. (Klädnyporna hjälper till att hålla bannéret på plats medan limmet torkar.) Monterade sen ihop några olika pappersblommor tillsammans med snöflingor och en härlig, silvrig brad. Avslutade med röda halvpärlor och knöt i kraftsnöre med vitt organzaband.

Materiallista:
Manilla tag
Stämpelset Reprint "Ängel set 1"
Mönsterpapper Graphiv 45 - Christmas Past Collection
Gardenia
Pappersblommor mix
Löv
Siden- & organzaband, kraftsnöre
Övrigt: Akvarellpapper, tombows, embossing clear & vitt

Ha en bra vecka! /ScrapLinda

onsdag 8 december 2010

Tutorial på maskning

Denna vecka bjuder jag på en tutorial över hur man maskar stämpelmotiv. Direkt när jag såg stämplarna så visste jag att jag ville maska dem. Tänkte även visa hur jag gjorde.

På den första bilden har jag stämplat upp två av motiven på post-it lappar. Den ena ugglan har jag klippt ut och den andra ska jag klippa ut.

När man maskar så måste man tänka lite bakvänt. Det motiv som man vill ska vara längst fram är det motiv som man stämplar först. Så här har jag stämplat ugglan samt satt post-it lappen ovanför.

Här har jag stämplat den andra ugglan och satt post-it lapp även ovanför den. Uggla 1 kommer sitta framför uggla 2.

Här har jag börjat bygga upp min bakgrund med en av trä motiven.

Här har jag lagt till fler träd. Denna stämpel såg ut så här, annars hade man kunnat maska träden för att få fram effekten av att det ena ligger framför det andra.

Här har jag lagt till träd 1 igen samt en söt snigel. Motivet är nu färdigt. Man hade kunnat fortsätta och maskat in fler träd så det hade sett ut som en hel skog bakom. Men jag har valt att sluta här.

Så här ser motivet ut när jag har tagit bort post-it lapparna.

Här har jag färglagt mitt motiv med promarkers samt gjort ett kort.

Materiallista
Cardstock Reprint
Mönsterpapper Melissa Frances - Lillian
Stämplar Reprint Clearstamps Hem kära hem
Sidenband
Organzaband

måndag 6 december 2010

Julkort i vitt

Idag har jag gjort ett - nåja, nästan - helvitt kort. Tycker det är så vackert när man låter korten gå i bara en färg, och speciellt då i vitt. De enda färger jag har släppt in är rött och olika toner av brunt, för att få till stämpelmotivet snyggt.


Jag har gjort hela kortet i det banka 4CC-pappret för att allt ska bli riktigt vitt. Första mattan sitter på distanstejp, den är embossad i cuttlebugs embossingfolder, sen har jag lagt på snö och glitterlim. Band sen ett prickigt organzaband runt och knöt en stor, dubbel rosett. Maskade Tilda med snöflingekransen, som jag inte vet vad den heter, och målade med copic ciaos. Lade snö på pälsdelarna på hennes luva och jacka och lade glitter på när det torkat. Lade också glitter på flingorna runt kanten. Stansade ut den med nestabilities circel, och en scallop circel som matta under.

Materiallista:
Magnolia Tilda sjunger julsånger
Magnolia snöflingekrans
Övrigt: 4CC papper, snöfärg, glitterlim, copic ciao, organzaband.

Ha en trevlig vecka!/ScrapLinda

fredag 3 december 2010

En liten julkrans!

Denna veckan har jag gjort en liten julkrans, det enda jag använt mig av är Martha Stewart punchen Arctic Snowfake och stansat ut en massa stjärnor i glitterpapper, limmat på alla stjärnor på en rund pappmall med hål i mitten.
Jag har klistrat Rhinestones i mitten på stjärnorna och knytit ett band runt och gjort en liten rosett.
Tyvärr så glittrar allt så mycket att det var svårt att få en bild på hur det igentligen ser ut men jag tyckte den var skoj att göra så jag visar den ändå =)

onsdag 1 december 2010

Smällkaramell

När jag bläddrade i Magnolias tidning så fick jag syn på en smällkaramell. Denna karamell låg i huvudet och lurade, tills jag bestämde mig för att försöka göra en egen. Här ser ni resultatet av mitt försök. Jag kan helt klart tänka mig att man ger bort julklapp i denna på julafton. Ja då får man öppna smällkaramellen före julgranen ska ut ;)



Alla kanter är chalkade med chestnut roan chalks. Blomman är uppbyggd av två olika Reprint blommor. I mitten på blomman sitter en ljusblå rhinestone.

Materiallista
Cardstock Reprint
Mönsterpapper Best creation Falala Christmas - Tree market
Blommor Reprint
Organzaband
Stämpel Reprint God jul med snöflingor
Rhinestone Light blue
Blad