måndag 22 mars 2010

Liten, påskig presentpåse

Åh, så spännande! Mitt allra första inlägg hos beWed! Jag ska bjuda på en liten påskig presentpåse idag, det blev något litet och enkelt som första projekt eftersom jag hämtade ut mitt första DT-paket efter lunch idag! Men först kanske jag ska presentera mig... är ni nyfikna?


Jag heter Linda Horn, men här i cyberspace är jag mer känd som Scraplinda. 36 år gammal, bor i Linköping tillsammans med maken Marcus 37 år, sonen Lucas 11 år och dottern Leia 2 år. Medan övriga familjen är på sina respektive "dagis" håller chihuahuahanarna Chabo och Chico mig sällskap.
Eftersom jag har tillsvidare sjukersättning - det man förr kallade sjukpensionär -  så har jag nästan hela dagarna till att scrappa! Varannan onsdagseftermiddag håller jag en kurs i scrapping, även om det liknar mer pysselträff än kurs just nu.
Min scrap-bana började med att jag upptäckte decoupage, sen upptäckte jag 3D-teknik med decoupage - det var ju perfekt att göra kort med! Då började jag fundera över hur man skulle dekorera korten, för det såg lite tomt ut med bara det decouperade motivet. Började söka runt lite på nätet och upptäckte en helt ny värld. Det är nu drygt 1 år sen jag startade bloggen, så jag har inte hunnit hålla på så länge - men jag är ju helt klart fast!
Svårt att säga vad jag har för stil, jag kan växla från en dag till en annan. Men jag faller alltid tillbaka till distresser, edge scraper, spets, minirosor och Tim Holtz. Jag älskar att altra saker, familjen har lärt sig att fråga mig först innan de slänger något, för nästan allt går ju att återanvända. Provar gärna nya vikningar och nya tekniker, så jag är väl en allti-i-allo helt enkelt.
Att bli inbjuden hit till beWed som DT känns mycket hedrande och spännande. Jag hoppas inspirera många med mina alster. Tack Kirsi, för förtroendet!


Men sen var det ju påsen med! Skar ut stommen med Cuttlebug och Nestabilities Labels #1 i rosa cardstock. Skar en bälg på 3 cm, som håller ihop framsida och baksida. Stansade sen ut akvarellpapper i en mindre storlek som jag stämplade Magnolias staket på. Första gången någonsin jag målat landskap så här och det blir nog fler gånger, det var kul. Sen Magnolias nya, söta Tilda färglagd med Tombows. Monterade på henne med distanskuddar, lade lite glitterlim i blomkorgen och runt förklädet, och i håret. Sen stansade jag ut två små fasteners och bigade dom på mitten, målade dom i samma gröna som Tildas klänning och monterade som löv under minirosen - som också målats med tombows.


På handtaget och på baksidan (hmmm, glömde fota baksidan... Fixar det i morgon, och då kanske det kan bli finare bilder på hela påsen. Svårt att fota när det är mörkt...) sitter det rosa, nya påskpappret. Handtaget är fastsatt med de söta fjärilsbradsen, jag har vikt ut vingarna lite så det ser ut som om de ska flyga iväg när som helst.

Materiallista:
(Psst: Du hittar lätt och smidigt alla påskprodukter i den nya kategorin "Tema: Påsk")
Rosa cardstock
Magnolia "Somebunny Loves You" Pink Hoppy
Stämpel Tilda med svallande hår
Brads fjärilar
Eget: Nestabilities Labels 1, QK Fasteners, miniros.

Nästa måndag är jag här igen, då med lite mer att visa. Tack för titten!

Kram ScrapLinda

2 kommentarer:

Makaon sa...

Välkommen hit Linda :)

Maria Thim Kokki sa...

Välkomme till vårt lilla gäng och hoppas du ska trivas.
Suuuper söt lite påse du gjort, blir nog en lite liftning här hemma att ge lilltjejen sitt påskgodis i :)