måndag 10 maj 2010

Bröllop i rosa toner

Det är ju tur att det är måndag hela dagen lång idag, för denna måndagen kommer mina alster sent! Det har varit fullt upp hela tiden sedan sist, och igår var vi bortbjudna på eftermiddagen, så först när jag skulle gå till sängs igår fick jag en idé om vad jag skulle bjuda på idag.

Inbjudan till bröllop, det får man inte varje dag i brevlådan. Jag önskar att jag visste vad scrapping var när vi gifte oss för 12 år sedan, nog gjorde jag våra inbjudnings- och tackkort själv, men de såg ju knappast ut så här!


Stommen är 10x15 cm i gråbeige cardstock, sen har jag mattat med mönsterpaper (Melissa Frances) och cardstock om vartannat. Sydde fast lagren i två omgångar på symaskinen. Sist en matta av OH-plast som präglats i embossingfolder, och en bit rynkad spets, som också syddes på med maskin. Chalkade en primablomma och knöt fast en knapp med en bit vitt organzaband som jag distressat till rätt färg. Stämpelmotivet klippte jag ut och distressade, monterade sen på det med distanstejp för att kortet skulle få lite djup.


Nästa kort, ett gratulationskort till brudparet, har ett ganska annorlunda format - 6"x12". Jag bigade helt enkelt ett rosa cardstock på mitten som stomme, skar till det underbara pappret från Best Creations något mindre, och slipade det i kanterna med sandpapper för en tuffare look.  Av den andra halvan av mönsterpappret stansade jag ut en label med nestabilities, präglade den i embossingfolder från avigsidan och slipade ner det lite så att den vita kärnan kom fram. Stämpelmotivet är sen utstansat med en nestabilitie storlek mindre, detta brudparet är ju bara för gulligt!! Färglagt med tombows, och detaljer med glossy accent. Stansade ut blad i grön cardstock, monterade ihop tre rosor och tre gypsophilia i härlig gammelrosa färg ovanpå en primablomma. Snurrade till stjälkarnapå en blompinne, några daggdroppar med glossy accent på bladen, och lite spets under hela blomgruppen. Sen skar jag till lite albumblad till ett bannér, distressade kanterna och vek den så den står ut lite för att få djup. Avslutade med lite halvpärlor i hörnen på kortet och i hörnen på bannéret. Stansade ut bokstäver från mönsterpapprets baksida och doodlade med svart penna.

Materiallista:
Cardstock gråbeige, rosa
Mönsterpapper "Lillian, Melissa Frances"
Mönsterpapper "Wedding pink, Best Creations"
Stämpel "Hjärtkollage, Reprint"
Stämpel "Playing Dress Up, House Mouse"
Primablommor
Minirosor
Gypsophilia
Knapp "Paper Collage - Champagne, You Do"
Spets "Blomma, beige"
Organzband, vitt, beige
Halvpärlor "Kaiser", vita
Övrigt: QK Aquarius, blad-stans, embossingfolder Cuttlebug

Kram ScrapLinda

2 kommentarer:

Nilla sa...

Jätte vackra kort, Linda! Kram Nilla

Kirsi sa...

Ååh vad fint, snart ska jag börja med dopinbjudningar... Kul att inspireras! =)