fredag 23 oktober 2009

Papperstest!

Gav mina DT-tjejer ett uppdrag att testa tre olika papper med Promarkers och sedan göra ett kort med ett av papprena. De fick inte veta vilka papper det var i förväg, utan jag gav dem utstämplade motiv. De här papprena testades:

Slätt cardstock
Vanligt A4
Promarkerspapper

Och här är resultatet:Maria har använt sig av zickzack-band, House Mouse-stämpel, ett vinrött papper och ett mönstrat papper från Webster's Pages. Kortet har en jättefin vikning!

Om papprena:

Promarkerspappret: Maria gillade inte alls detta papper och gav det ett betyg på 1 av 5. Hon tyckte pappret var för tunt, det blev flammigt och ojämt och att Blendern inte riktigt bet på det.

Vanligt A4: Hon tyckte att pappret blödde för mycket och att man var tvungen att vara väldigt försiktig när man målade, men det blev även ett jämnt resultat utan flammor. Betyget blev 3,5 av 5 poäng.

Slätt cardstock: Detta var Marias favorit och hon gav pappret betyget 4,5 av 5 poäng! Det enda negativa var att färgen inte riktigt flyter ihop lika bra som på A4:n.
Mia har gjort ett jättesött kort med en Penny Black - stämpel, cardstock "Bitter Chocolate", vinröda och vita rosor och bruna blad.

Om papprena:

Promarkerspappret: Detta var ett av Mias favoritpapper, dock tyckte hon att färgen hade flytit ut i efterhand, hon gav detta papper ett betyg på 4 av 5.

Vanligt A4: Detta papper tyckte Mia var sämst, då färgen flöt ut mycket. Betyg: 2 av 5

Slätt cardstock: Ett av Mias favoriter pga tjockleken, även om färgen flöt ut lite. Betyg: 4 av 5.Rose-Marie har använt sig av ett Kaiserpapper, zickzack-band, Tingtura-stämpel, House Mouse
stämpel, bruna blad och vinröda och vita rosor. Rose-Marie använder sig utan vattenbaserade medier då hon färglägger, såsom tex. Aqua Promarker.

Om papprena:
Rose-Marie föredrog A4-pappret framför de andra, men även Cardstocken fick ok betyg.

Resultatet blev alltså att vinnaren blev den vanliga släta CARDSTOCKEN!

Inga kommentarer: