måndag 19 april 2010

3 snabba kort

Ibland behöver man ett kort snabbt, men då brukar oftast inspirationen vara som bortblåst... i alla fall min! Men precis lagom till mitt nya DT-paket kom, fick jag inspiration till just snabba kort, så det blev tre stycken.

Det första kortet är det allra snabbaste att göra...


Stommen är av ljusgul cardstock i formatet 10x15 cm, sen har jag skurit till mönsterpappret från Cupcakes lite mindre än själva stommen, 9,5x14,5 cm. Skar till en remsa gul cardstock och stansade med MS kantstans och knöt ett gult organzaband runt. Klippte sen ut tre stycken muffins från mönsterpappret och monterade på häftkuddar ovanpå min handgjorda bård. Sen doodlade jag runt kanten på mönsterpappret, runt bården och runt muffinsen med en tunn svart penna för att lyfta fram allt lite mer. Sist lade jag glossy accent på den mittersta av de utklippta muffinsen och rött glitterlim på alla körsbär. Snabbt och lätt, och gott om plats för en titel när man vet vem som ska få kortet.

Nästa kort är lite mer arbetat, men fortfarande ett snabbt kort. Det enda som tar tid här är att färglägga stämpelmotivet. Man kan ibland när man har en scrapblock utnyttja tiden till att färglägga stämpelmotiv istället, så har man färdiga den dag man måste ha ett kort klart snabbt.


Här har jag använt en härligt klargul cardstock i måtten 10x15 cm som stomme. Skurit till mönsterpappret Orange butterflies i samma mått som ovan, fast här har jag rundat av hörnen med en hörnstans.Knöt ett gult prickigt organzaband runt mattan. Färglade "Tilda med svallande hår" i samma färger som mönsterpappret, ritade en labelmall och klippte ut. Doodlade runt mönsterpappret och akvarellpapprets kanter med svart penna, så det ser ut som stygn. Sen har Tilda fått glossy accent på skorna och på blommorna i korgen, och lite glitterlim på den ena fjärilen på mönsterpappret. Monterade sen två av de ursöta fjärilsbradsen runt Tilda och vek upp vingarna. Det ser ut som om de ska flyga iväg när som helst!

Det sista, och mest arbetade kortet, landar förhoppningsvis i lådan idag hemma hos Kirsi, som en liten gratulation till den lilla flickan de fick i förra vekan. Grattis igen Kirsi!


Stommen är av lila cardstock i storleken 15x15 cm, skar till en matta av baksidan på det fina pappret Blooming beauty. Sen har jag en något mindre matta av ljusare lila cardstock, och matta av mönsterpapprets framsida. Lade crackle accents på den lilla flickan. Monterade ett vitt sidenband runt denna mindre mattan, knöt en rosett och monterade på en halvpärla på rosetten. Skar till mörk och ljus lila cardstock som matta till stämpelmotivet "Tilda med svallande hår". Jag brukar vara dålig på att färglägga innanför linjerna, därför klipper jag ofta ut mina motiv på ren rutin, men nu har jag försökt att hålla mig innanför, så jag kan använda akvarellpappret som en matta i sig. Lade sen glossy accent på skorna och blommorna i korgen. Sen monterade jag "Grattis" i en halvcirkel, utstansat i vitt foam med cuttlebuggen, highlightade med svart penna, och förstärkte cirkeln med vita halvpärlor. Trots att detta är mer arbetat än de två övriga, är det ändå ett snabbt ihopscrappat kort. Det enda men behöver vänta på är torktiden för glossylacket.

Materiallista:
Cardstock, ljusgult, gult, lila och ljuslila
Mönsterpapper:
Paper Studie Cupcakes
American Traditional Designs Orange Butterflies
Ladybug and Friends Blooming Beauty
Organzaband, ljusgult och gulr med vita prickar
Vita och lila halvpärlor
Fjärilbrads
Stämpel Tilda med svallande hår
Eget: Vitt sidenband, vitt foam, QK Rollerskate, glossy accent, glitterlim.

Hoppas detta kunde inspirera lite till snabba, enkla kort! Ha det gott, så återkommer jag redan på onsdag. Egentligen skulle Mia Makaon blogga då, men eftersom hon har fullt upp på eget håll dyker jag in och bloggar med det nya paketet och nya temat då istället. Vad det blir för tema? Ja, det får ni se om ni kikar in på onsdag!

1 kommentar:

Kirsi sa...

Hej! Tack för det underbara kortet, blev jätteglad! Kul med snabb-kort tips =)