onsdag 21 april 2010

Elegant bröllopsserie

Nu går vi mot bröllopstider, många par väljer att gifta sig på våren. Idag bjuder jag på en elegant bröllopsserie, med enkla men vackra linjer.


En meny, en liten gåvopåse till gästen som bordsplacering och ett inbjudningskort. Denna serien var mycket svår att fotografera på ett rättvist sätt, eftersom cardstocken är blank och jag använt mycket glossy accent. Alstren är mycket mer glänsande och skimrande i verkligheten, men det gick tyvärr inte att fånga bra på foto, utan att blixten slog sönder alltsammans.


Eftersom det är inbjudningskortet man får först, börjar vi med det. Jag har valt att använda en stomme av Bazzill Chandler avalanche, den är högvit med struktur men är ändå  mycket elegant. Sen har jag skurit det vackra beige, skimrande cardstocken mycket smalare än kortet, och embossat med cuttlebugen. slipade sen med sandpapper på det embossade, så att den glättiga ytan försvann, och därefter distressade jag med vintage photo. (Allt distressat jag nämner framöver är med färgen vintage photo.) Banneret har jag skrivit ut från datorn, skurit ner, klippt en udd i och distressat. Knöt en rosett och monterade på en vit blomma och en miniros, båda blommorna är distressade. Det vackra ornament-hjärtat från Reprint klippte jag ut, distressade och lade sen glossy accent på. Det underbara organzabandet med vita prickar knöt jag över ryggen, samma som sitter under blommorna. Fullbordade allt med pearlmaker guld i varje hörn på det embossade cardstocket.


Som bordsplacering gjorde jag en liten gåvopåse att lägga ner chokladpraliner i. Stansade ut två stora scallopcirklar med nestabilities och skar av i lagom höjd och embossade dom, har använt samma folder genom hela serien. Slipade och distressade precis som på kortet ovan. Skar till sidor och botten till påsen och limmade fast. På samma sätt som ovan skrev jag namnet i datorn och monterade ihop med blommor. Pearlmaker guld i alla scallopbågar runt påsen, och en liten bandstump runt handtaget.


Till sist menyn... Samma tillvägagångssätt även här, den stilrena Meny-stämpeln har distressats och stansat ut med scallop circle och lackats med glossy accent.

Materiallista:
Shimmercardstock
Stämpel Ornamenthjärta och Meny från Reprint
Vita pappersblommor
Beige minirosor
Beige organzaband med vita prickar
Övrigt: pearlmaker guld, cardstock chandler avalanche, skisspapper för datorutskrifter


Lämna gärna kommentarer om vad ni tycker om mina alster. Ha det gott allesammans, så ses vi på måndag igen!

2 kommentarer:

Linapyssel sa...

Linda...denna bröllops serie är bara så ljuvlig.....synd att man redan är gift....och plannerar vara det! Kanske göra som i staterna och gifta om sig med samme man en eller flera gånget till!!! Hihihihih
Det ät alltid kul att se vad du skapar och vilket jobb du lägger mer på dina alster!!
Kram Kram Lina

Maria Thim Kokki sa...

Super snyggt Linda, riktigt läckert =)

Kram Maria