måndag 25 oktober 2010

Godisautomat

Jag fick en sån läcker bubbla i mitt paket för ett tag sen, men det ville sig inte riktigt med den då... Nu däremot, när jag fick papprena i detta paketet, såg jag direkt vad det skulle bli!!


En godisautomat!! Jag har använt samma mönsterpapper här, bara vänt på det, tillsatt två olika cardstock, och lite aluminiumfolie. Först letade jag upp en bild på en tuggummiautomat på nätet som jag var nöjd med, skrev ut den så den blev i lagom storlek till bubblan (som alla smarties ligger i). Sen ritade jag upp den på baksidan av mönsterpappret, klippte dubbla delar av det och monterade det med baksidan fram längst upp på knoppen, längst ner på hållaren, och precis under bubblan. Sen skar jag till en bit cardstock, täckte den med dubbelhäftande tejp, och sen lade jag på en bit aluminiumfolie jag hämtat i köket. Jag klippte ut en liten bit och rundade kanterna, detta ska föreställa myntinkastet. Sen klippte jag till luckan och vredets bakstycke av mallen, och körde den sen genom en embossingfolder för att få lite struktur på den. Tog en metallknapp ur min samling, och monterade en härligt rosa blingbrad i de stora hålen. Ja, hålen var så stora att jag kunde sticka brad-benen igenom hålen och fäste alltsammans i bakstycket. Knappen föreställer då vredet på maskinen. Högst upp på knoppen satte jag också en brad, för att det skulle se lite kul ut.


Den lilla luckan går faktiskt att lyfta på, här har jag monterat en bit cardstock där man kan skriva något litet ord till mottagaren, kanske grattis eller nåt.


Så här ser det ut när man öppnar kortet... Fick göra en liten ask för att bubblan skulle få plats. Härifrån kan man nu öppna bubblan och ta sig en liten godisbit. Asken är gjord av samma cardstock som framsidan, och samma mönsterpapper. När jag vet vem som ska få denna, skriver jag min hälsning på en lapp, och monterar den här inne. Jag har monterat magneter för att stänga asken, så den håller ihop, den är ju lite framtung!

Materiallista:
Cardstock
Mönsterpapper - Best Creation - Basig Glitter Paper BGP224
Plastbubbla/presentförpackning
Blingbrads
Övrigt: Embossingfolder, magneter, smarties.

Ha en trevlig vecka!! /ScrapLinda

1 kommentar:

NHL sa...

Nä,nä,nä detta var bara FÖR häftigt!
Så himla kul med saker som överraskar och får en att tappa hakan :-)