måndag 18 oktober 2010

Merci!

Att altra chokladkartonger är nog det mest tacksamma att jobba med tror jag, dels är de ofta fyrkantiga, de är stabila, men så blir de ju så uppskattade av mottagaren med! Jag brukar göra två varianter när jag altrar chokladkartonger; den första varianten, som ni får se här, där man drar av altret som ett fodral för att komma åt chokladen. Den andra varianten är knepigare men mycket rolig när den lyckas, då använder jag en kartong där man kan öppna locket på asken (chokladen är fortfarande förseglad under locket, typ Noblesse) och den blir då användbar som förvaring efter att chokladen ätits upp. Men idag bjuder jag alltså på fodralvarianten.
Jag har utgått från den fyrkantiga, tunna asken Merci, som finns i olika smaker och storlekar.
Jag började med att mäta hur bred kartongen var på ovansidan (kanterna sluttar svagt inåt på denna asken, därför mäter jag ovansidan) och skar till ett grått cardstock. Sen skar jag till en skarvbit, eftersom hela cardstockets höjd inte räckte runt asken - men det gör inget alls att ha en skarv på baksidan, bara den är väl gjord. Jag rev sen cardstocket i sidkanterna, chalkade och doodlade stygn med grå penna. Skar till det läckra mönsterpappret så att det var något mindre än ovansidans cardstock, och behandlade det på samma sätt.
Sen monterade jag på ett guldigt sidenband, limmade ihop ändarna på askens baksida. Monterade sen på ett brunt organzaband ovanpå, på samma sätt. Stumparna jag då fick över stack jag under banden på ovansidan, och gjorde en enkel knut. Därefter trimmade jag ändarna genom att klippa dom snett. Nu ser det ut som om jag har knutit ihop banden på ovansidan, men knuten blir snygg utan problem och bandet ligger snyggt hela vägen. Snabbt, snyggt och enkelt!
Sen dekorerade jag hela asken med en hel flock fjärilar i olika storlekar och former. Vissa utstansade i kraftpapper (cuttlebug die), andra i det grå cardstock jag hade som stomme (Martha Stewart punchar), och ytterligare några som jag klippt ut från det matchande underbara pappret i denna serien. Chalkade alla fjärilar, och de stansade doodlade jag med svarta stygn efter att jag chalkat dom. De utklippta fick bara lite chalk på sig. Sen glitterlim runt alla fjärilar, halvpärlor på de större och pearl maker guld på de mindre. Halvpärlor i hörnen, så var det klart!

Materiallista:
Cardstock
Mönsterpapper DCWV - Mariposa - Bird Cages Gold Foil
Mönsterpapper DCWV - Mariposa - White Butterflies Gold Glitter
Sidenband
Organzaband
Halvpärlor Reprint
Övrigt: CB dies, MS stansar, glitterlim cinnamon, pearl maker gold, grå journalingpenna, chalk.

Ha en trevlig vecka! /ScrapLinda

1 kommentar:

Makaon sa...

Vad fint det blev med fjärilarna :)