fredag 4 mars 2011

Ljusare tider

Nu börjar det bli ljusare på morgonen när man vaknar och fåglarna kvittrar, kan våren äntligen vara på väg?
Med dessa känslor i kroppen fick det bli ett kort denna gången, med egentillverkade blommor och en Penny Black stämpel :O)
 
Cardstock och dubbelsidigt papper från Best creation, Jag har använt mig av båda sidorna av det färgade papperet som jag distressat i kanterna. Blommor och band kommer också från Bewed. "Grattis" är stämplat och distressat med Distress Ink och sedan fastsatt med ett gem. Tårtpapper och sharms är från egna gömmor.


Ibland när man köper en påse med pappersblommor,får man blommor över som känns lite för stora för ett kort. Här kommer några tips på vad du kan göra med dem.
Gör en egen pistill: som pistill kan du använda pärlor som du trär en ståltråd igenom (kanske från barnens gömmor), andra små miniblommor eller pistiller. 

Beroende på hur du lägger kronbladen mot pistillen, när du gör blomman, kan du få olika effekter. Den vita blomman med rosa pistill (till höger under) har jag inte gjort något med kronbladen, utan vänt dem olika. De andra två blommorna har jag rullat kronbladen runt en pincett för att få den formen jag vill ha.
Lycka till!
Ha nu en skön helg och njut av de längre dagarna!
                                                                         //Zora

1 kommentar:

CountryScrap/Susanne sa...

Jätte smart tips!!

Kram
Susanne