måndag 9 augusti 2010

Samma, fast annorlunda...

Utmaningen denna månaden är att skapa annorlunda alster med "fel" material. Så jag har idag använt en bröllopsstämpel och ett julpapper, men det är inte alls kärleks- eller jultema!! Tycker jag i alla fall....

Jag har gjort ett arkiv från grunden med hjälp av kuvert, kartong, tejp och mönsterpapper. Stommen är gjord av bakstyckena från kollegieblock, sen har jag monterat på röd cardstock på insidan och juligt mönsterpapper på utsidan. Men detta pappret är ju så vackert att det lätt går att använda året om!


Framsidan, där jag har monterat julpappret med framsidan upp, är chalkat i kanterna. Under kakservetten sitter ett härligt satinband med dubbel rosett. Stämpelmotivet, Tilda med blomsterflicka, är målat med tombow-pennor. Hennes slöja och diadem har jag klippt bort, och sen målat båda deras klänningar härligt röda. Satt halvpärlor som örhängen, och försökte mig på att lägga pearl maker kristall på pärlorna runt halsen och i håret - men jag har inte min bästa dag i dag, så det blev lite sisådär... Har lagt glitterlim längst ner i klänningarna, i rosenbuketterna och i rosorna i flickans hår. Stansade ut ordet "Stämpel Motiv" och monterade på två strasshjärtan längst ner (vilka gjorde det mycket svårt att fota arkivet!). En enkel flärp som sticks in genom hålet på framsidan låser arkivet.


Så här ser det ut från sidan, med kuverten i bälgen, så det blir enkelt att bläddra.


Inuti arkivet ser det ut så här. Jag har använt den minsta nestiesen Labels One, delat den på mitten, och sen limmat ihop den över kuverten, så det blir lättare att bläddra. I varje kuvert förvarar jag sen mina DT-stämpelmotiv, månad för månad. Flärpen gjorde jag mycket lång, så att jag verkligen kan fylla arkivet till brädden med stämpelmotiv!


Baksidan höll jag enkel, "fäste" flärpen med ett utstansat beslag, och så min egen etikett längst ner. Detta pappret var så underbart, så det måste jag beställa mer av - sååååå underbart!!!

Materiallista:
Cardstock Macintosh
Mönsterpapper BoBunny, Nick Sleigh
Stämpel Magnolia Tilda med blomsterflicka
Strasshjärtan
Reprint halvpärlor

Ha en trevlig vecka! /ScrapLinda

3 kommentarer:

Linapyssel sa...

Vilken toppenidé att göra ett bälgarkiv till sina omonterade stämplar och sååå fint!!
Tack för inspirationen
kram lina

Gittans Pysselsida sa...

Toppen....Kan man få en förklaring hur du har fått ihop det hela..med de olika fickorna o.s.v.Plats för toturial eller* fniss*.
Kram// Inga

Kirsi sa...

Oj vad fiffigt! Och det syns verkligen inte att det är julpapper och bröllopsstämpel!